Mamman har en tvätt, städ och bakdag. En härlig dag.

 Vi startar tvättmaskin efter tvättmaskin, vi diskar och pysslar, vi plockar och ordnar och uträttar ärenden minsta dottern och jag. 

Bröddeg efter bröddeg sätts på jäsning. Minsta dottern kan nästan mängderna av allt som skall i. Ännu vill hon inte mäta upp därför mäter mamman och dottern häller i allt i stora bunken och startar hushållsassistenten. 

Vi bakar mycket mammabröd, ett fantastiskt bröd som är ett recept lånat från Anna Bergenström och eget recept på rostbröd med apelsinzest. 

Frysen skall fyllas så att vi har bröd ett tag till. Mamman tog fram näst sista brödet ur frysen igår så idag behövdes det verkligen fyllas på i lådorna. Vi har en bra dag med hemmapyssel och på eftermiddagen hämtar vi resten av döttraskaran i sina skolor och extrabarnet i sin skola. 

Det är fredag och nu är hela familjen hemma. Härligt.

Fin fredag till er.

Etiketter: baka, dotter, döttrar, mamman, städa, tvätta