Bak, städ och pyssel

Mamman har en tvätt, städ och bakdag. En härlig dag.

 Vi startar tvättmaskin efter tvättmaskin, vi diskar och pysslar, vi plockar och ordnar och uträttar ärenden minsta dottern och jag. 

Bröddeg efter bröddeg sätts på jäsning. Minsta dottern kan nästan mängderna av allt som skall i. Ännu vill hon inte mäta upp därför mäter mamman och dottern häller i allt i stora bunken och startar hushållsassistenten. 

Vi bakar mycket mammabröd, ett fantastiskt bröd som är ett recept lånat från Anna Bergenström och eget recept på rostbröd med apelsinzest. 

Frysen skall fyllas så att vi har bröd ett tag till. Mamman tog fram näst sista brödet ur frysen igår så idag behövdes det verkligen fyllas på i lådorna. Vi har en bra dag med hemmapyssel och på eftermiddagen hämtar vi resten av döttraskaran i sina skolor och extrabarnet i sin skola. 

Det är fredag och nu är hela familjen hemma. Härligt.

Fin fredag till er.

Etiketter: baka, dotter, döttrar, mamman, städa, tvätta

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.