Ullsjalar, nytt liv i hagen, glada barn och lite bakning.

Mamman stickar ullsjalar. Nu är jag snart färdig med sjal nummer två. Det är så roligt och rogivande att sticka. Härligt att utifrån ett nystan skapa någonting alldeles eget.

’Det är så mysigt när du stickar mamma’, säger döttrarna. De tycker att det är fint att ta på sig något som mamman gjort. ’Som att ta på sig all din omtanke, värme och kärlek’ förklarar mittendottern allvarligt. Mamman gråter glada tårar över dessa ord, för det är ju så det är.

Och så ser vi efter frukosten att kornas små kalvar springer på stora ängen för första gången i år. Mammakorna springer efter sina ystra små som för att visa hur den här delen av verkligheten ser ut. 

Döttrarna tar på sig stövlar och jackor i ett huj för att gå ut till hagen och hälsa de små välkomna. Pappan fotograferar det fina mötet mellan barnen och kalvarna på håll. Det är stor nyfikenhet på båda sidor staketet. Mammakorna som inte låter annars råmar till då småkorna går lite för nära stängslet eller avviker från gruppen. Små nya kor skuttar runt och busar och ger hagen nytt liv. Det är glädje och alldeles underbart.

Mamman skall också titta närmre på dessa små varelser men först skall grovt rågmjöl som skållats och stått i kylen över natten blandas till en bröddeg.

Fin söndag till er.

Etiketter: fotografera, hage, kalvar, kor, kylen, mamman, pappan, rågmjöl, råma, själ, skålla, stängsel, sticka, ull

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.