Ledig dag, trädgårdspyssel, lite sömnad och så feber.

Idag är det söndag på en torsdag. Det är härligt. Då är vi lediga allihop. Hemma. Tillsammans. Det tycker mamman om. Dagen blir som den blir och vi vandrar runt stilla, pratar, ordnar, plockar och pysslar.

Den sjuka dottern mår lite bättre idag. Febern är kvar men är inte lika hög och under natten har vi sovit. Förvisso på varsin madrass strax utanför badrummet utifall illamåendet skulle fortsätta, men ändå har vi fått lite vila. Då känns kropp och själ lättare, på både dottern och mamman. Troligtvis mår mamman bra av att det är röd dag idag. Inga samtal behöver ringas om sjukfrånvaro och inga sms med lektionsplaneringar måste skickas. Bara det gör livet lättare. 

Och så lyser solen från en klarblå himmel. Det är underbart. Mamman sitter på kökstrappan och bara njuter medan pappan och största dottern ordnar vidare i köksträdgården. Idag körs det skottkärrslass med jord till det som skall bli vår hallonodling.

Den sjuka dottern och mamman är lite extra trötta idag. Vi vilar och mamman vandrar runt i egen stillsam takt. Snart skall symaskinen plockas fram så att ännu en kjol kan sys färdigt.

Fin Kristi Himmelfärdsdag till er.

Etiketter: dotter, feber, köksträdgård, mamman, sy, vila

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.