Fembarnsmamman

Tankar från en familj med fem barn

Varken vuxet eller nyanserat

Det är varken vuxet eller nyanserat av mamman att låta tårar av trötthet forsa nedför kinderna.   

Nattens vakande tog musten ur mamman och jag orkar ingenting. Får kämpa mig runt här för att starta tvättmaskiner, diska och bädda.

Det finns andra som har alla skäl att gråta. Människor som har det svårt, fattigt och är utblottade. Människor som kämpar för att deras länder skakats av naturkatastrofer, svält och krig. Mamman har egentligen ingenting att gråta för. Jag har det oförskämt bra och är lyckligt lottad.

Ändå är jag så ledsen och trött just nu. Trött på virusar som sveper in här titt som tätt. Trött på att sitta vid femtiden på morgonen för att sms:a lektionsplaneringar samtidigt som jag stryker en febrig och illamående dotter över ryggen. Trött på att få dåligt samvete över att jag inte kan gå till arbetet. Trött på att inte få vila. Trött på att vara trött. 

Jag tror att jag brygger en extra kanna kaffe idag och helt enkelt struntar i att jag är trött. Mamman skall sy och sticka och vila så gott det går. 

Men, först skall jag gråta färdigt.

Fin onsdag till er.

Etiketter: dåligt samvete, dotter, febrig, ledsen, mamman, sjuk, trött

« »

© 2020 Fembarnsmamman. Tema av Anders Norén.