Varken vuxet eller nyanserat

Det är varken vuxet eller nyanserat av mamman att låta tårar av trötthet forsa nedför kinderna.   

Nattens vakande tog musten ur mamman och jag orkar ingenting. Får kämpa mig runt här för att starta tvättmaskiner, diska och bädda.

Det finns andra som har alla skäl att gråta. Människor som har det svårt, fattigt och är utblottade. Människor som kämpar för att deras länder skakats av naturkatastrofer, svält och krig. Mamman har egentligen ingenting att gråta för. Jag har det oförskämt bra och är lyckligt lottad.

Ändå är jag så ledsen och trött just nu. Trött på virusar som sveper in här titt som tätt. Trött på att sitta vid femtiden på morgonen för att sms:a lektionsplaneringar samtidigt som jag stryker en febrig och illamående dotter över ryggen. Trött på att få dåligt samvete över att jag inte kan gå till arbetet. Trött på att inte få vila. Trött på att vara trött. 

Jag tror att jag brygger en extra kanna kaffe idag och helt enkelt struntar i att jag är trött. Mamman skall sy och sticka och vila så gott det går. 

Men, först skall jag gråta färdigt.

Fin onsdag till er.

Etiketter: dåligt samvete, dotter, febrig, ledsen, mamman, sjuk, trött

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

4 svar till “Varken vuxet eller nyanserat”

 1. Det är aldrig fel att gråta, många gånger lättar det om man får gråta ut. Hoppas familjen kryar på sig och att du får tid för vila, sy och sticka, nu är det snart helg också. Ha en fortsatt fin vår.

  1. Hej Camilla
   Du har så rätt. Att släppa ut gråten är bra och skönt. Helande på något sätt.

   Önskar dig och dina en fin långhelg.

 2. Å bad jag känner igen mig. 4 barn och lärare. Det är är tufft men bra att ibland släppa ur dig all trötthet och gråta.

  1. Hej Helen
   Härligt med igenkänning.

   Det är inte lätt att få ihop familj och jobb. Dåligt samvete är en ständig följeslagare.
   Familjen är självklart alltid viktigast. Ändå känns det ibland jobbigt med den myckna frånvaron som ofrånkomligen följer med en stor familj.

   Önskar dig och dina en fin långhelg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.