Ibland blir det bråkigt

Mitt i matlagning och småprat brakar det loss. Bråk, bråk, bråk med elaka ord direkt riktat till mamman. Stämningen ändras från trevlig och nöjsam till spänd och nästan outhärdlig.

Mamman som kört glömd gymnastikpåse till skolan på morgonen och införskaffat finskor till tonårsdottern på väg hem från mittendotterns cellolektion är nu inte vatten värd. Allt är fel. 

Och mamman blir trött och ledsen. Så trött att jag efter det här bråket måste sätta mig på golvet i tvättstugan och gråta. Jag vet att stordottern är i en svår tid, en mellantid, men jag är inte riktigt beredd på elakheterna, utbrotten och humörsvängningarna. 

Idag var jag i alla fall helt oförberedd och känner nu att jag inte orkar eller ens vill laga någon trevlig Valborgsmat för oss att avnjuta. Orkar inte sätta mig vid bordet och försöka att vara trevlig.

Vissa dagar är jobbigare än andra. Det är som en gungbräda det här, ena dagen upp och andra ned. Kanske vänjer jag mig. Kanske har jag redan vant mig men var lite för trött för att stå emot och förstå idag.

Det är underbart att få leva med dessa fantastiska barn. Mamman är så tacksam, varje dag. Men, ibland tar orken slut och då blir mamman ledsen.

Fin Valborg till er.

Etiketter: bråk, dotter, finskor, gymnastikpåse, humörsvängningar, ledsen, mamman, tonår, utbrott, valborg

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

2 svar till “Ibland blir det bråkigt”

 1. Hej igen!
  Man blir ledsen och det känns uppgivet när det blir sådana händelser. Speciellt när man kämpar på sitt allra bästa och lite till.
  Det är svårt att vara tonåring idag. Det är mycket krav från alla håll.
  Ändå bra att hon kan ”pysa” hemma, det hjälper henne, och så blir det möjlighet till samtal för er och då kommer kanske något annat fram som hon egentligen vill ventilera.
  Jag har också varit uppe mycket tidigt och hämtat äldsta dotterrn vid tåget efter utekväll i stora staden. Även om hon nu är ung vuxen och reder sig bra själv så är det väldigt skönt att ha henne gott hemma igen.
  Hoppas ni får en skön ledig dag och helg!
  Varm kram/ Camilla

  1. Hej Camilla
   Du har helt rätt. Det är svårt att vara tonåring. Så många frågor och funderingar samtidigt och stundtals ett inre kaos. Då är det viktigt att kunna ställa frågorna även om de kommer ut som ilska.

   Fin helg till dig och dina.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.