Kalaslördag

Det är lördag och vi har varit på kalas hos underbara vänner. Sådana där vänner som känns som familj.

Hos de har vi kalasat idag för att fira deras son. Det var trevligt, roligt och gott. Mamman är så glad över att få vara med för att fira de små barn som kommer in i våra liv. Att få vara en del i barnens liv och uppväxt och att få lära känna och få en egen plats i deras hjärtan är så stort att mamman nästan får svindel.

Extrabarnet var också med idag och fann sig väl till rätta. Mamman funderar på om vi håller på att lära känna varandra lite bättre nu eftersom hon vågar testa gränser mer för varje gång vi ses. Kanske vågar hon testa för att hon känner närhet och tillit. Det är som om hon i början av sin helgvistelse ställer frågor med sitt sätt att vara. 

Speciellt mamman testas gång på gång. Mamman står förstås kvar orubblig med samma regler och gränser varje gång vi ses och är alltid omtänksam och omvårdande. Det tar inte många timmar innan extrabarnet lugnar sig och finner ro. Som att hon genom att testa fått svar på sina kanske omedvetna frågor.

Idag har vi i alla fall fått träffa goda vänner och fått krama om. Krama lite extra på vännen som nyligen varit med om en otäck olycka fick mamman göra. Krama och ge en egen blomma och tala om att vi är så glada att allt gick bra. Att få säga att utan henne hade inte vår värld varit lika fin. Att vi är så tacksamma att hon, efter omständigheterna, mår bra. Sådant är viktigt att tala om.

Mamman är en långsam sort. Det tar tid för mig att öppna mitt hjärta för nya människor. Det tar tid att lära känna. Men så ibland är det som att bandet redan funnits där genom tiden och känslan av att vi redan känner varandra landar omedelbart och nära vänskap uppstår på ingenting. 

För sådana vänner är mamman mycket tacksam. Några sådana möten har mamman varit med om och de vännerna bor inuti hjärtat för alltid. 

Idag är en kalasdag då vi firat en fin liten människa tillsammans. Det har varit underbart.

Nu är mamman både glad och trött. En kopp kvällste, en mjuk filt, soffan och ett trädgårdsprogramsavsnitt väntar.

God natt till er.

Etiketter: barn, kalas, krama, mamman, tacksam, vänner, vänskap

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.