Fredag och veckan som gått

Idag är det äntligen fredag. Denna veckan har varit hektisk med jobb för mamman varje dag. Så brukar det inte vara men just nu är alla sveriges sjätteklassare schemalagda med nationella prov och då är också mamman på plats i sin skolverklighet.

På den tidiga eftermiddagen har mamman och minsta dottern ätit glass med chokladsås. Det var gott. Och så har vi hämtat paket i vår lokala servicebutik. I paketet låg nya fina påslakan. De ligger nu i tvättmaskinen för att det ikväll skall kunna bäddas rent, nytt och fint i alla sängar.

Det är inte ofta vi köper nytt. Hos oss används det mesta tills det är färdiganvänt. Så har vi valt att leva för att det känns bra. Men nu har mamman lagat de underbart mjuka gamla påslakanen så många gånger att de inte längre går att laga. Det finns inget som slår mjuka, vältvättade och välanvända lakan men nu var det dags för nya.

Största dottern har under veckan skaffat sig en PRAO-plats och så har vi varit på utvecklingssamtal och till tandläkaren med ett barn. 

Att dottern ordnat egen PRAO-plats är stort. Hon är så nöjd med sin insats att hennes fötter nästan inte nuddar marken. Hon liksom flyter fram som på små glada moln. Mamman och pappan njuter så av att se denna fina, vackra, kloka och driftiga unga kvinna ta nya steg i livet. Tänk att hon var liten alldeles nyss och nu så stor och kapabel att ta tag i saker själv. 

Livet med barn är verkligen mer än fantastiskt. 

Fin fredag till er.

Etiketter: dotter, mamman, pappan, PRAO, tandläkaren

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.