Påsklov till ända och sagokväll

Så är påsklovet slut. Det känns vemodigt och lite sorgligt. 

Att ha haft alla döttrar hemma har varit underbart. Inga väckarklockor har stört oss i den tidiga morgonen. Alla har fått sova tills de sovit färdigt. 

Mamman har varit helt ledig och bara njutit och känt hur härligt livet är när vi lever sådär nära och tillsammans. En kusin har varit på besök hos oss några dagar, vårskor i glada färger har inhandlats, mamman har fått ett nytt nattlinne, hela familjen har varit på cykelutflykt med döttrar och extrabarn och mammans ’nästan-syster’ har spenderat lovets sista dag med oss.

Och så har odlingslådor till köksträdgården byggts och målats. Bröd har bakats och kuddfodral sytts. 

Påsklovet avslutades vid köksbordet. Mamman läste högt ur Emil i Lönneberga. Som alltid lyssnades det koncentrerat och berättelsen uppskattas av liten som stor. Också pappan såg ut att ha det bra då han somnade till i kökssoffan när mamman läste. 

Idag läste vi om Emil som låser in sig i snickarboden och fick fira hundragubbesjubileum alldeles själv. Mycket sorgligt tycker alla döttrar men alla börjar snart fnissa när Emil talar om sin pappas fumlighet och maken till att stå i vägen där det flyger palt och raggmunkssmet.

Sagoläsande vid köksbordet är ett trevligt sätt att avsluta dagen. Det tror jag att vi får göra oftare.

Påsklovet har varit fint. För det är mamman glad och tacksam.

God natt till er.

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.