Hjältar i vår tid

Så vann han då, sångaren med sin sång om hjältarna i vår tid. Det är ett viktigt budskap han sjunger fram denna folkkäre artist och jag tänker att det är så som han sjunger. Vi måste försöka att vara hjältar. Hjältar i vår tid.

Att vara hjälte kanske inte är så svårt ändå. Jag tror att det räcker med att bara försöka vara en god människa och att våga vara en god förebild. Vara snäll, tala snällt, vara ärlig, sätta gränser, förlåta där vi kan och att hjälpa där vi förmår. Oftast räcker det med så lite för att göra en annan människa väl.

Så tänker jag och gläds för att döttrarna blev så glada, för att vi alla tyckte om sången, för att vi hade en trevlig kväll tillsammans med en mycket god vän och för att det finns ett fint budskap i vinnarsången. En hjältesång. Vardagshjältar behövs.

Sångaren lyfter sin arm över huvudet och den animerade lille figuren gör likadant. Figuren observerar och imiterar sedan den vuxne bredvid sig. Så gör också barn. Barn observerar sin omgivning och tar efter. Minsta rörelse , uttryck, gest och tonfall bär betydelse. Det är så de lär sig. Vad jag gör och hur jag bemöter mina medmänniskor bär betydelse och får avtryck i framtiden genom de barn jag har i min närhet. Jag kan välja om jag vill ta det ansvaret på allvar. Välja att försöka vara en hjälte i vår tid. Jag väljer att ärligt försöka och vet att vi behöver vara många fler.

God natt till er.

Etiketter: barn, budskap, döttrar, hjälte, mamman, sångare, tillsammans, vän, vi

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

2 svar till “Hjältar i vår tid”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.