Mycket skulle med

Ut genom dörren skulle vi i tid på morgonen, mamman och döttrarna. Mycket var det som skulle med idag också.

En dotter skulle spela handbollscup och därför ha matsäck, idrottsskor och för dagen lämpliga kläder. En annan dotter skulle vara med i musiktävling på sin skola och då få med sig instrument, notbok och pärm. Två döttrar skulle ha gymnastik och då ta med sina gymnastikpåsar. Utöver extrasakerna skulle de vanliga sakerna med.

Vid skolan kom vi på att gymnastikpåsarna glömdes hemma i hallen. Döttrarna blev ledsna och mamman irriterad och inte kunde jag vända hem heller eftersom en dotter skulle till en idrottshall en bit bort och jag till mitt jobb ilsnabbt efter avlämnandet.

Fort hem efter arbetet och vidare till skolan med döttrarnas gymnastikpåsar innan de vandrar iväg från skolan till gymnastiken. Trött var mamman efter den ruschen. Trött men nöjd då jag faktiskt hann. Hann med allt det jag behövde hinna med.

Och så eftermiddagshämtningar. Och pianolektioner senare i eftermiddag.

Sedan skall mamman vila i soffan en stund.

(null)
God kväll till er.

Etiketter: dotter, gymnastik, gymnastikpåsar, handbollscup, mamman

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.