Fembarnsmamman

Tankar från en familj med fem barn

Ny arbetsplats

Almanackan har mamman lyckats lägga på ett så bra ställe att den inte går att hitta nu när den skall packas ned i ryggsäcken.

Mamman får leta vidare. Inneskorna är i alla fall nedpackade och så lite pennor och någon mapp. Det får räcka att ha med imorgon när mamman skall fara till sitt nya arbete som lärare på en Montessoriskola nära vårt hem.

Nervös och spänd borde mamman vara men är det inte. Jag känner ett lugn och en förvissning om att detta kommer att bli bra. Det känns gott i själen att få prova på ett lärandesätt som jag nyfiket och med stort engagemang studerat och känner mig nära.

Som att de tankar Maria Montessori skrev ned om barn och lärande lika väl kunde varit mina egna. Så känns det och det är en märkligt stillsam känsla av säkerhet som tar plats i mitt inre inför morgondagen.

Lite olustigt är det att ha lämnat ungdomar som nyss gett mig sin tillit och sitt förtroende. Olustigt i själen av att ha övergivit då eleverna precis förstått hur mycket de kan och precis börjat tro på sin inre förmåga. Mamman är inte bra på att släppa taget om människor som tagit sig in i hjärtat.

Men jag tänker att min uppgift kanske var att ge ungdomarna tillbaka tron på sig själva, lyfta en liten bit så att de kan klättra vidare själva. Kanske har jag förmedlat att det finns vuxna som tror på och ser och som kan visas både respekt och ges förtroende. Kanske.

Jag lutar mig mot Mary Poppins som i filmen stannar tills ’vinden vänder’ och tänker att mamman gjorde precis så. Stannade tills vi fick arbetet att fungera och nu går vidare mot nya platser och utmaningar.

Mamman provar på och genom att arbeta närmre vårt hem också gör vardagslivet enklare för familjen. Provar för att se om det gör allting lättare eller om mamman skall vara hemma på heltid sedan istället. För då har vi provat det vi behöver för att finna vår väg.

Morgondagen kommer att bli en spännande dag.

God natt till er.

Etiketter: elever, engagemang, förtroende, mamman, Maria Montessori, Montessori, studera, tillit, tro, ungdomar

« »

© 2019 Fembarnsmamman. Tema av Anders Norén.