Söndagssysslor

Diska disk, tvätta tvätt, hjälpa döttrar med hår och tänder, bädda sängar, tilläggshandla lite mat, baka bröd och hjälpa pappan med förrådstak. Det och lite till har mamman gjort idag.

Jag har mätt och sedan med hjälp av kap-gir-sågen sågat till och gett den förrådstaksplacerade pappan läkt med rätt mått så att han kunde spika fast och förbereda för taket av korrugerad plåt.

Hjälpas åt är bra och skapar gemenskap och med det än starkare kärlek. Mamman försöker hjälpa där jag kan och det är roligt att veta hur alla dessa byggverktyg används. Kap-gir-sågs-mamman känner sig idag mycket nöjd med mig själv och min insats.

Nu står två bröddegar på jäsning, kyckling i lergryta står i ugnen, cup-cakes bakade av de två största döttrarna står på en bricka i köket och filmen Mary Poppins hörs i bakgrunden.

Mamman skall sortera lite tvätt, sätta sig med de filmtittande döttrarna en liten stund och sedan laga färdigt middagen. Bröddegarna får jäsa ytterligare några timmar.

Fin söndag till er.

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.