Musikglädje

’Last night of the Proms’ är en härlig och sprudlande musikfest. Den har vi tittat på ikväll hela familjen och skrattat, klappat händer, njutit och gråtit en liten skvätt.

Kanske är det mamman som gråtit en skvätt och inte så mycket resten av familjen. Mamman blev så rörd när kvällens dirigent tillika BBC symfoniorkesters nye chefsdirigent talade om musikens betydelse för människan.

Då rann tårar nedför mammans kinder för att jag känner i hjärtat att det är precis så som dirigenten sade med musik, i synnerhet klassisk musik. Den betyder så mycket, skapar nya tankar, öppnar nya okända världar. Den är terapi, matematik, naturvetenskap, konst och geografi. Den förmedlar känslor, stämningar och öppnar våra sinnen om vi är mottagliga. Musik är absolut nödvändigt i mammans liv och jag försöker att alltid vara mottaglig och öppen.

Om ni kan rekommenderar jag er att se detta fina, glada, vackra, folkliga och härliga firande.

Strax skall mamman och pappan dricka sitt kvällste. Dricka te och njuta av lugn och stillhet. Kanske skall vi prata lite om hur underbara våra vänner är.

Vänner som kommer hit med sina hjärtan och famnar öppna och förgyller våra liv. Kramar, skratt och hjärtligt prat om livets stora och små ting. Om allt och inget. Vänner som visar uppskattning och ger värme.

Vänner som är precis som de är med alla sina egenheter och mänskligheter. Riktiga och ärliga människor. Det och underbar musikglädje är mamman tacksam för idag.

God natt till er.

Etiketter: last night of the proms, mamman, musik, pappan, proms, te, vänner

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.