Avtackad

Så har mamman blivit avtackad med fina presenter på kollegiets julfest. Det var trevligt. Mamman hade tänkt att hålla tal men förkylningen som håller mamman i ett fast grepp gjorde mig så trött att det fick bli kramar och småprat istället.

Gårdagens kväll var märklig och trevlig samtidigt. Märkligt att lämna den plats mamman börjat på som lärare. Märkligt att lämna kollegor som kommit mig nära men ändå ett bra steg att ta för mammans utveckling. Svårt men rätt val just nu. Kanske bär jag med mig den speciella miljön och kärleken i mitt hjärta och sprider det vidare till alla jag möter.

Att lämna eleverna var också märkligt och lite sorgligt. De tuffaste som ingen annan vill undervisa fick mamman kramar av. Kramar och lyckönskningar och ’de har tur som får dig som lärare’. Mamman blev alldeles rörd och ledsen samtidigt. Rörd för att det är stort att ha lyckats nå fram och ledsen för att jag undrar hur det kommer att gå nu. Tänk om de lärare som möter dessa elever inte kommer att tro på deras inneboende kraft. Tänk om de inte ser deras styrka eller ingång för lärande.

En klok nunna som arbetade på skolan när mamman började sin lärarbana sade en gång då mamman inte fann rätt väg för lärande ’kom ihåg att barnen är som blommor, de behöver rätt jordmån för att växa ordentligt’. Där stod hon en helt vanlig dag i en korridor på skolan och delade med sig av sin kunskaper. De orden har satt sig i mammans hjärta och jag försöker att alltid att tänka så i mötet med elever. Det är min uppgift att försöka finna rätt jordmån. Ibland är det förstås svårare än annars. Men på något sätt alltid värt ansträngningen.

Nu prövar mamman annat närmre vårt hem. Mamman skall arbeta i lite mindre omfattning och det tror jag blir bra för vår familj. Väldigt bra faktiskt. Kanske landar vi i att mamman stannar hemma helt för att ordna med vårt hem och kanske fortsätter mamman sitt lärararbete. Vi vet inte säkert men tror att rätt väg kommer att visa sig bara vi lyssnar till våra hjärtan ordentligt. Det här är i alla fall en mycket bra början.

Fin lördag till er.

Etiketter: arbete, avtackad, kärlek, klok, kunskaper, mamman, nunna, presenter, skola

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.