Till jobbet åkte mamman

Så tog sig då mamman iväg till sitt arbete. Trött förvisso men ändå.

Jag ville dit för att ta farväl av eleverna som jag kommit att tycka så mycket om. Mötet vi haft har varit värdefullt. Mamman har lärt sig mycket och kommit nära. In i mammans hjärta tog de sig, dessa elever. Så är det och det var svårt att säga att deras fröken slutar. Att vi inte ses efter nyår när skolan börjar igen.

Mamman har fått en möjlighet att prova på Montessoripedagogik som jag tror helhjärtat på. Så efter många år som anställd på samma skola prövar nu mamman något nytt på en annan plats. Lite mindre än förut skall mamman arbeta och det tror jag blir bra för hela familjen.

Det svårt att lämna vännerna som mamman kämpat tillsammans med. Mycket svårt. Men rätt.

Kollegorna och eleverna kommer alltid att ha en alldeles egen plats i mammans hjärta. Jag kommer att sakna men slänger mig ut för att pröva mina vingar på någonting nytt. Jag vågar och tänker att allt kommer att bli bra.

Fin torsdag till er.

Etiketter: elever, jobb, kollegor, mamman, sakna, skola

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.