Jultankar

Mamman älskar julen. Älskar plockandet, pyntandet, familjesamvaron, julkonserterna, pepparkaksbak och alla tända ljus.

Men så finns stunder då själen knyter sig. Då våra önskningar varken ses som viktiga eller ens värda att överväga. Själen sargas, självkänslan får en rejäl törn och tankar om att inte vara god nog eller tillräckligt viktig tar plats i mammans hjärta.

Men så plockar mamman fram en klok bloggväns ord, ’varje gör som varje vill’, och jag tänker att det är så det är. Det är dags för oss att forma vårt firande och ytterligare stärka vår familjs gemenskap och det känns fint och värdefullt. Mamman bjuder in och öppnar vårt hem och våra hjärtan och tänker sedan att ’varje gör som varje vill’. Då blir allting bra.

Julen är för mamman en kärlekens och gemenskapens högtid. Vi skall mysa, äta gott, dansa runt vår vackra gran, läsa Julevangeliet och Viktor Rydbergs ’Tomten’ och spela musik tillsammans. Och påminna oss om vad julen handlar om. Det kommer att bli underbart och är så varje dag då vi pysslar i vårt hem och tänder ljus och läser böcker tillsammans.

Fin måndag till er.

Etiketter: gran, jul, julevangeliet, mamman, tomten

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

2 svar till “Jultankar”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.