Fembarnsmamman

Tankar från en familj med fem barn

Jultankar

Mamman älskar julen. Älskar plockandet, pyntandet, familjesamvaron, julkonserterna, pepparkaksbak och alla tända ljus.

Men så finns stunder då själen knyter sig. Då våra önskningar varken ses som viktiga eller ens värda att överväga. Själen sargas, självkänslan får en rejäl törn och tankar om att inte vara god nog eller tillräckligt viktig tar plats i mammans hjärta.

Men så plockar mamman fram en klok bloggväns ord, ’varje gör som varje vill’, och jag tänker att det är så det är. Det är dags för oss att forma vårt firande och ytterligare stärka vår familjs gemenskap och det känns fint och värdefullt. Mamman bjuder in och öppnar vårt hem och våra hjärtan och tänker sedan att ’varje gör som varje vill’. Då blir allting bra.

Julen är för mamman en kärlekens och gemenskapens högtid. Vi skall mysa, äta gott, dansa runt vår vackra gran, läsa Julevangeliet och Viktor Rydbergs ’Tomten’ och spela musik tillsammans. Och påminna oss om vad julen handlar om. Det kommer att bli underbart och är så varje dag då vi pysslar i vårt hem och tänder ljus och läser böcker tillsammans.

Fin måndag till er.

Etiketter: gran, jul, julevangeliet, mamman, tomten

« »

© 2020 Fembarnsmamman. Tema av Anders Norén.