Andra advent

Mittendottern har en jobbig dag. En dag med feber, ont i hals och kropp och illamående. Jobbigt.

Mamman tar hand om. Pysslar om, håller om, klappar, sitter med på toaletten när det är jobbigt och torkar golv och tvättar nedsmutsade kläder.

Och så har granen satts in och klätts. En tradition vi skapat på andra advent. Två ljus är tända i adventsljusstaken och tv-rummet har fått sig en fin mässingsstjärna. Julkänsla tar över mammans sinne. Mamman har varit ledsen och nedstämd men mår mycket bättre och njuter så av allt vackert juligt i och utanför vårt hus.

Utomhusgranen som är en nybörjargran och väldigt liten är det synd om för idag har det blåst och regnat så mycket att granen ligger på sned. Den ser så ledsen ut där den ligger trött med sin belysning dinglandes. Mamman får ordna med det imorgon.

Pappan har ordnat med belysning runt nästan hela farstutrappan. Jättefint blev det.

Och så spelar vi julmusik och tofflar runt här inne i värmen medan regnet smattrar utanför.

Fin andra advent till er.

Etiketter: adventsljusstake, andra advent, gran, jul, mamman

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.