Helgmorgon

Sovmorgon, långfrukost och melodikryss. Härligt.

Det är gott att ta det riktigt lugnt.

Mamman ordnar och fixar. Sängar bäddas, tänder tandborstas, hår borstas och flätas. Så skall två stora döttrar cykla iväg för att sälja saker för ena dotterns skolutflyktsinsamling. De gör sällskap med varandra och har en mysig stund. Extrabarnet och två döttrar vill också cykla, fast nära vårt hem då förstås. Det kämpas på upp och nedför grusbackar. De är beundransvärt uthålliga.

Mamman och mittendottern myser inomhus. Vi dammsuger och diskar och dottern berättar om allt möjligt medan vi ordnar på.

En trivsamt mysig dag.

Fin lördag till er.

Etiketter: dottern, extrabarn, grusbackar, insamling, mamman, skola

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

2 svar till “Helgmorgon”

 1. Hej!
  Jag har försökt kommentera några andra gånger men det gick inte. Så det var länge sedan någon kommentqr från mig kom fram. Får se om det går nu.
  Vilket fantastiskt arbete ni gjorde/gör med ert underbara fina hus! Jag är så imponerad av allt ni har hunnit med plus familjen och jobb! Mycket bra jobbat!
  Jag läser dina tankar, djupa och sanna tankar om vårt samhälle, barn och ungdomar. Sluta inte att tro! Jag tror att Han som skapat allt inte lämnat oss och att människor som du behövs! Som kan se sin nästa, se bortom det yttre. Du är en sådan mmänniska. Man kan inte förändra allt och alla men tänk om du kan påverka en enda elev så att den kan känna sig älskad och sedd, att den kan behandla andra med respekt och få tillbaka det. En enda människa är i mina ögon värd mödan. Och det kommer vara fler än en!
  Jag vill skicka den uppmuntran till dig! Du påverkar ju iallafall din underbara familj och det gör du galant!
  Kram/Karen

  1. Hej Karen
   Det låter inte bra att du inte kunnat kommentera. Läser de tankar du och andra läsare skriver med stor behållning och glädje. Skall undersöka för att se om det är något fel på sidan.

   Tack för dina ord. Visst finns det ljuspunkter och stunder av underbar insikt och kontakt. De stunderna är riktigt fina och meningsfulla men mycket få. Skolans problem så stora att de känns omöjliga att finna en lösning på.

   Jag har måst söka i mitt hjärta efter en lösning för mig och min familj. En väg att gå som känns bättre och mer sann.

   Önskar dig en fin vecka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.