Vinden viner runt husknutarna, regnet smattrar mot fönstren och mamman har tagit på sig varma tofflor och skall hämta sig en filt att mysa under. Hösten är trevlig på ett mjukt-inomhus-sittar-sätt.

Från sovrummet hörs förkylnings-snarkningar från alla döttrarna och emellanåt får mamman titta till en och annan hostande liten kropp. Döttrar får lyftas upp i högläge och vändas på sidan och kramas på lite.

Mamman och pappan skall snart njuta av sitt kvällste. I kökssoffan sitter vi i vårt ombonade kök med tända ljus på bordet och hör vinden vina och regnet smattra nästan ilsket utanför.

Tänk så bra vi har det som får sitta så här tillsammans och veta att våra barn sover lugnt och tryggt i rummet bredvid. Det är en nåd att vara innerligt tacksam för.

Nu skall mamman vila sitt förkylningströtta huvud och frusna kropp. Döttrarna har delat med sig av sina förkylningar till mamman. Imorgon blir en vilodag. En stillsam och trött dag. Kanske tittar vi på någon trevlig film. Kanske blir det någon berättelse om Nalle Puh. Det tycker mamman vore trevligt.

God natt till er.

Etiketter: döttrar, förkylning, höst, hosta, kvällste, mamman, regn, te, tofflor, vind