Mamman har precis högläst färdigt Barbro Lindgrens bok ’Ett nollsummespel’ för mig och maken.

Barbro Lindgrens olika barnböcker har mamman läst högt sedan döttrarna var mycket små och vi har skrattat och pratat om allt härligt tokigt som händer.

Nu läser maken och jag Lindgrens filosofiska tankar avsedda för vuxna och vi skrattar, begrundar och njuter. Mycket känner mamman igen i sin egen tanke.

Tiden gick, jag vattnade, ekollonet bidade. Men så en dag, det var i förrgår, hade det mest rörande lilla ekblad trängt upp ur ekollonet, som plötsligt öppnat sig! Det lilla ekbladet gjorde att jag nästan kände något slags hopp igen, fastän världen utanför vår trädgård numera gör mig förtvivlad.

Vi delar många tankar författaren och jag och har, tror jag, en säregen humor.

En underbar bok att försjunka i.

Fin onsdag till er.

Etiketter: Barbro Lindgren, bok, högläsning, maken, mamman, Trädgård