Fembarnsmamman

Tankar från en familj med fem barn

Morgonstress och lite less

Mamman sitter här och försöker skjuta undan all stress.

Skjuta undan faktumet att jag inte är på arbetet pga att fler döttrar är sjuka i en förkylning som böljar upp och ned. Nätter hostas igenom, röster är hesa och barnen trötta.

Det blir inte bättre av att en av döttrarnas lärare tar sig tid att gå ett extra steg utanför klassrumsdörren för att säga till mig, som redan är trött och stressad, då jag lämnat en frisk dotter på lilla skolan att ’i min familj är vi inte sjuka om vi inte har feber’.

Och så nästa lärare då som bekymrat lägger huvudet på sned och säger ’men hon kommer ju så mycket efter när hon är borta’, som om mamman i ett trollslag skulle kunna ta bort alla förkylningar och hösthostor för att läraren vill det. Eller vill vi bara ge varandra lite extra dåligt samvete och ökad stress eller få varandra att må dåligt. Sådär ogint kvinnor emellan.

Hursomhelst mår mamman inte så bra inuti när jag dels måste svara på sådant här, dels se till att lämna information till vikarier och frånvaroanmäla mig och sköta om sjuka barn som inte kan hjälpa att merparten av deras klasskamrater inte stannar hemma då de är sjuka och därför ständigt smittar varandra med nya sjukor.

Nej, idag är mamman trött och stressad inombords. Nu får det bli frukost och en extra kopp kaffe.

Fin tisdag till er.

Etiketter: döttrar, feber, förkylning, lärare, mamman, vikarie

« »

© 2020 Fembarnsmamman. Tema av Anders Norén.