Morgonstress och lite less

Mamman sitter här och försöker skjuta undan all stress.

Skjuta undan faktumet att jag inte är på arbetet pga att fler döttrar är sjuka i en förkylning som böljar upp och ned. Nätter hostas igenom, röster är hesa och barnen trötta.

Det blir inte bättre av att en av döttrarnas lärare tar sig tid att gå ett extra steg utanför klassrumsdörren för att säga till mig, som redan är trött och stressad, då jag lämnat en frisk dotter på lilla skolan att ’i min familj är vi inte sjuka om vi inte har feber’.

Och så nästa lärare då som bekymrat lägger huvudet på sned och säger ’men hon kommer ju så mycket efter när hon är borta’, som om mamman i ett trollslag skulle kunna ta bort alla förkylningar och hösthostor för att läraren vill det. Eller vill vi bara ge varandra lite extra dåligt samvete och ökad stress eller få varandra att må dåligt. Sådär ogint kvinnor emellan.

Hursomhelst mår mamman inte så bra inuti när jag dels måste svara på sådant här, dels se till att lämna information till vikarier och frånvaroanmäla mig och sköta om sjuka barn som inte kan hjälpa att merparten av deras klasskamrater inte stannar hemma då de är sjuka och därför ständigt smittar varandra med nya sjukor.

Nej, idag är mamman trött och stressad inombords. Nu får det bli frukost och en extra kopp kaffe.

Fin tisdag till er.

Etiketter: döttrar, feber, förkylning, lärare, mamman, vikarie

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

6 svar till “Morgonstress och lite less”

 1. Barnen är ju viktigast, men jag förstår att du blir stressad. Kanske kan din man vara hemma i stället? Att vara hemma när man är lärare är jättesvårt! Vi brukar försöka lösa det så när man måste vabba att min man är hemma. Eftersom jag jobbar deltid kan han ibland åka och jobba en stund när jag har kommit hem. Tänker att det blir extra jobbigt för dig nu också eftersom du precis har börjat jobba och kanske inte riktigt kommit in i jobbrutinerna. Hoppas ni kryar på er och finner en bättre lösning.
  /Annelie

  1. Hej Annelie
   Ja, det är svårt att vara borta som lärare. Men, familjen är alltid viktigast.
   Vi funderar över en lösning och försöker att formulera en plan.
   Tack för dina tankar.

   Önskar dig en fin dag.

 2. Vi har ju ett system där man har rätt att vara hemma med sjuka barn – annars hade föräldrar inte kunnat jobba. Jag tycker det är jättebra att barn stannar hemma när de är sjuka, det är inte roligt att få smittor i onödan. Är det något som irriterar mig på jobbet är det dessa ”martyrer” som nödvändigtvis ska vara där trots att de är sjuka. Och man smittar även om man inte har feber. Bra både för barnens och deras klasskamraters skull att ni stannar hemma! Krya på er!

 3. Åh, denna riktigt förbenade syn på att man ska vara på jobbet sjuk eller skicka snoriga barn till förskola och skola! En mycket intelligent kvinna som har doktorerat på immunförsvaret proklamerar att man ska vara hemma så fort man blir sjuk oavsett feber eller ej. Man behöver vila och dessutom skydda andra från att bli smittad. Jag blir så arg på det här martyrskapet. Förra året var min pojke sjuk minst en gång i månaden. Det var hans första år. Det var inte helt lätt att komma tillbaka efter att ha varit hemma och vabbat. Förståelsen varierade. Jag vet att det inte är lätt att arbeta med vikarie istället för ordinarie, men vad ska man göra? Man måste se sitt barn först, om alla gjorde det skulle inte lika många behöva vabba.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.