Förståelse

Mamman tror på trygghet, kärlek, omtanke, empati och förståelse. Och jag förstår att många är missnöjda och rädda och att mycket inte blivit så som det kanske borde. Jag förstår att olikhet kan vara skrämmande och svårt att hantera. Jag förstår det men vill inte riktigt ta in det i hjärtat.

Mamman tänker att det är svårt när så många känner sig förbisedda och rädda och jag vet inte hur vi skall hantera en sådan utveckling. Det enda jag vet är att jag tror på samtal och diskussion och försök till förståelse. Ibland räcker det att komma fram till att det är svårt att vara överens och svårt att förstå varandra. Det kan räcka väl. Då har vi ändå talat med varandra och försökt att nå fram.

Det finns så många kloka som sagt att det är de godas tystnad som möjliggör en svår och mörk utveckling. Mamman tänker att det är viktigare än någonsin att tala högt om våra olikheter och tala om att det är bra att vi är just olika.

När vi satt vid frukostbordet imorse, döttrarna och jag, och hostade och nös ikapp kom vi på att en sång vi sjungit på alla barnens dop nu känns extra viktig. Den sången sjöng vi tillsammans med våra hesa röster så gott vi kunde och tänker fortsatt göra precis så.

’Det lilla ljus jag har, det skall få lysa klart.
Det lilla ljus jag har, det skall få lysa klart.
Det lilla ljus jag har, det skall få lysa klart.
Lysa klart, klart, klart,
lysa klart’.

IMG_0602.JPG
Fin måndag kväll till er.

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

4 svar på ”Förståelse”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.