Så mycket fint

Så mycket roligt som hända på en dag. Besök av fin vän med sina underbara döttrar som tillsammans ordnat oss en välkommen-hem present komponerad med glädje, kärlek och humor. Kusinsamtal med skratt och prat och sedan inomhusmålande som förbättrar hemtrevnaden i kök och vardagsrum och pappans idoga arbete med innertak på övervåningen som ger oss en liten förståelse av hur det kommer att se ut när det blir färdigt.

Och så en dotters berättelse efter lek hos vänner som fick oss att skratta, inte i hennes närvaro förstås utan efter vi lyssnat färdigt och hon gått ut ur rummet.

’När vi lekte och skulle gömma oss öppnade vi dörren till ett stängt rum och där fanns inget golv.’ Mamman och pappan lyssnar intresserat och lite förvånat. ’Där var bara tyg på golvet, tokigt. Som mattan vi hade i vårt rum.’ Då förstår mamman och pappan att det är en heltäckningsmatta hon sett dottern.

Det är underbart att få se verkligheten ur barnens perspektiv. Mer än underbart. Rum utan golv.

20140806-002056-1256578.jpg
God natt till er.

Etiketter: döttrar, golv, humör, mamman, pappan, present, sjuk, tyg, vän

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.