Nattdrömmar och vardagssysslor

Det är söndag morgon och regnet hänger i luften.

Vi är lite extra trötta idag. Kanske är det väderomslaget som gör oss lite sega. Kanske är det så att vi sover lite sämre när hela familjen sover i samma lilla rum och sovrummet blir ganska varmt på nätterna. Varmt men mysigt förstås.

Mamman drömmer massa tokigheter om nätterna, jag som inte drömmer särskilt mycket annars. Människor vandrar in i tankarna på natten och historier blir märkliga och fantastiska och alldeles snurriga. Som brottstycken ur magiska persiska eller sydamerikanska berättelser där inget är som det brukar och allt är fantasi och upp-och-ned.

Nu skall mamman i alla fall ta tag i dagen för att ordna med vardagssaker, hjälpa döttrar med tandborstning och hår, diska, tvätta, sortera tvätt och bädda sängar.

20140803-111457-40497194.jpg
Fin söndag till er.

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.