Blomsterglädje

IMG_9890_140730-2

IMG_9911_140730-2

IMG_9921_140730-2 IMG_9924_140730-2Idag har mamman och två döttrar handlat blommor. Fina blommor planterade i stora murarhinkstråg som ser pyttesmå ut här i vår trädgård. Pyttesmå och underbart vackra. Tänk så mycket blommor vi kommer att kunna plantera här i vår stora trädgård. Den tanken gör mamman alldeles glad-varm inuti.
IMG_9902_140730-2Blomstervänner som nu flyttat in heter jätteverbena, buddleja (allmänt kallad fjärilsbuske), kantnepeta, tagetes, fackelblomster, alunrot, stäppsalvia, ängsnäva och två vackra plantor vars namn mamman glömt. Nu får vi se om blommorna får stå kvar eller om rådjuren anser att vi dukat fram en färgsprakande buffé.

Mamman tycker så mycket om att pyssla med blommor och trädgård och njuter till fullo av växterna och den skira blomningen. Det skall bli så roligt att se om fjärilar, insekter, humlor och bin tycker om de blommor vi burit hit. Mamman önskar sig en trädgård där alla dessa varelser trivs från stort till smått liksom. Och med rådjuren får vi lära oss att samexistera. Vi får helt enkelt anpassa oss till varandra. Kanske blir det här till slut en grön trädgård där bladverken får styra blomvalet. Vi får se hur det blir och det är det som är så spännande.

Fin onsdag till er.

Etiketter: bin, blommor, buddleja, fackelblomster, fjärilar, humlor, insekter, jätteverbena, kantnepeta, mamman, näva, tagetes, Trädgård

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

2 svar till “Blomsterglädje”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.