Ljud i natten

Det är spännande med alla naturupplevelser här på vår nya plats, vårt hem.

Igår kväll när mamman och pappan satt ute i den stilla natten under stjärnhimlen för att njuta kvällsteet ljöd ett varningsbröl genom stillheten. Alldeles i närheten av oss ute i mörkret ljöd det överväldigande ljudet. Följt av brölet kom så uppjagade kattskrik.

Vi beslutade oss för att ta med tekopparna in istället, för tänk om det var en uppretad älg som stod nära oss och kanske skulle springa i vår riktning. En ilsk-älg vill vi ju inte sitta i vägen för.

Djurlätena upphörde efter några minuter med ett förfärligt skrik från katten. Kanske bråkade de och katten blev skadad eller så tog båda djuren till flykten. Hur striden gick vet vi inte men spännande var det. Nästan spännande i överkant.

Väl uppvaknade på morgonen kom vi på att djurlätena går att söka upp på nätet. Så det gjorde vi och det visade sig att lätet som ljöd genom nattens stillhet nog var ett rådjurs läte, ett överrumplat och skrämt rådjur. Kanske stod det och kikade på våra tända ljus från sin plats ute på ängen och plötsligt kom en nattsmygande katt och skrämde den. Så kanske det var. Spännande hur som helst.

Förhoppningsvis mår katt och rådjur bra.

20140726-111453-40493303.jpg
Fin lördag till er.

Etiketter: älg, äng, katt, ljud, mamman, mörker, natt, naturupplevelser, pappan, rådjur, skrämd, stjärnor, uppjagad

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.