Mitt-i-natten-tankar

Egentligen skall mamman sova. Jag behöver det för att må bra och för att orka. Men inatt går mamman till ena dotterns säng och tittar och klappar på lite extra. Njuter av att se henne sova lugnt och tryggt i sin säng.

Imorgon skall dottern med sin skolklass på utflykt. Ganska långt skall de och små är de och varken mamman eller pappan har möjlighet att följa med den här gången. Det gör ont i själen och mammans oro aktiveras för döttrarna är våra skatter, de allra finaste och mest värdefulla. Och tänk om någonting händer. Och tänk om de andra föräldrarna inte kör så där säkert som mamman vill eller gör. Och tänk om.

Men mamman får luta sig tillbaka och öva på det här nya med att inte låta hemsk-tankar och oro ta över och övermanna mig. Inte låta lugnet och glädjen försvinna. Inte förstöra dotterns stora äventyr med min oro.

Nu är det mer än hög tid att sova. Alla sover gott sedan länge. Alla utom mamman. Men nu skall också mamman vila.

God natt till er eller kanske är det nästan morgon, förresten.

Etiketter: äventyr, dottern, glädje, klass, mamman, oro, pappan, skatt, skola, utflykt

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

2 svar till “Mitt-i-natten-tankar”

  1. Åh, precis så där fungerar jag också:). Hoppas att dottern fick en fin och rolig utflykt! kram Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.