Nya vidder och öppna ytor

Öppna landskapVi ordnar, fixar och grejar. En dag tittas det på tapeter och andra dagen planteras det blommor.

Vi har påbörjat ett stort äventyr. Ett nytt hus har vi köpt. Ett nytt hus på en öppen plats med vida ängar, skog och mark intill och frihet. Frihet att sträcka ut vingarna och vara i ett öppet landskap. Så kommer vi att bo. Öppet och fritt.

Vi kommer att kunna odla själva. Kanske skaffa hönor som vandrar runt i vår trädgård och ger oss ägg att använda i vårt hushåll.

Och flaggstång har mamman fått av snälla omtänksamma nära. Så nu kommer vi att kunna flagga. Det är underbart.

Pappan och hans pappa har redan gjutit fundament så snart kan flaggstången sättas på plats. Nu måste mamman först se till att fundamentet vattnas ordentligt några dagar. Så att det inte blir för varmt och spricker. Så skall det vara. Mamman skall vattna så tänker jag att flaggstången växer upp efter några dagar. Ja, fullt så lätt är det ju inte men det är roligt att tänka så.Flaggstångsfundament

Och så skall det planeras vårdträd. Det är roligt att tänka på och försöka bestämma trädsort. Naverlönn eller kanske körsbärsträd eller lind eller något annat bra. Och så delar mamman plantor och planterar och pappan har satt de gamla rabarberna som inte mådde bra där de stått nu i flera år men som efter planteringen har sträckt på sig och plötsligt mår fint. Som om de känner av de öppna ytorna och precis som hela familjen fått ny energi och ny luft under vingarna. Så kanske det är.

Fortsatt fin helg till er.

 

 

Etiketter: ängar, blommor, hus, mamman, nytt, rabarber, tapeter

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

16 svar till “Nya vidder och öppna ytor”

 1. Vilken lycka! Stort grattis till hela familjen! Vill också passa på att säga att jag saknar dina inlägg enormt, även om jag fullt ut respekterar ditt beslut.

 2. vad underbart för er alla och grattis till ert nya boende…jag tror jag förstår din känsla, jag var hos min bror igår som bor på fria ytor, vi cyklade en grusväg över ängar och genom skogen fram till en sjö…jag såg några hus och längtar till att bo fritt med stora ytor och vackra öppna vyer med Moder Jord intill husknuten :-). Vi längtar till ett sådant boende…precis som ni.
  kram Åsa

  1. Hej Åsa
   Tack. Ja, det känns frihet och går nästan inte att beskriva på ett större eller bättre sätt. Härligt och rogivande för själen.
   Fin vecka till dig.

 3. Va? Åh vad roligt, och vackert. Mysigt alla årstider, tänk att kura därinne på hösten, eller sitta och läsa utomhus med den där utsikten. Vad härligt för er

  1. Hej Bits
   Ja, det är roligt och härligt och spännande och vi ser så fram emot att få uppleva årstidernas växlingar på denna fina plats.
   Önskar dig en fin helg.

 4. Grattis till det nya huset! Det blir säkert alldeles underbart! 🙂
  Jag började jobba i alla fall, 75% över sommaren. Vet inte hur vi ska göra i höst. Men barnen är hemma med pappa nu. Saknar dem! 🙁

  1. Hej Anna
   Tack!
   Förstår att du saknar den dagliga samvaron med barnen. Vardagssamvaron är värd så oändligt mycket.
   Hoppas att du finner ditt lugn och känner dig nöjd ändå i det sätt ni hittar för er familj att leva. Det finns inga rätt och fel, bara det som fungerar för varje enskild familj.

   Önskar er en fin söndag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.