Vänskapshelgen

Fembarnsfamiljen har en helg i vänskapens och samvarons tecken.

Vi har en sådan otrolig tur att vi funnit vänner som känns som vår förlängda familj.

Igår var en kär vän hos oss för att baka sitt årliga semmelbak. Då behövdes det lånas mammans fina hushållsassistent. Det var både mysigt och roligt.

Idag har vi fikat med en vänfamilj. Vänner som är hjärtliga rakt igenom. Det är underbart och samvaron blir trevlig, självklar och härlig. Mycket skratt och prat och barn som leker fint tillsammans.

I eftermiddag kommer mammans barndomsvän hit, eller mammans nästan-syster som vi också kallar henne.

Nu är största dottern på konsert-gala-övning. Pappan är med och lyssnar och hjälper till där hjälp behövs. Och så fick en extra stråke åka med för att en fiolvän till näst största dottern upptäckt att hennes stråke var sönder när det skulle spelas solo. Då ringdes det till musikfamiljen som den bekymrade och lite stressade mamman som ringde upp kallade oss. Musikfamiljen. Det kändes fint på något sätt att få höra. Musikfamiljen.

När mamman sade detta till döttrarna svarade de ’Ja men, vi är ju det mamma. Alla spelar och sjunger ju. Såklart att vi är en musikfamilj. Har du inte förstått det förrän nu?’ Nej, det hade nog mamman inte förstått riktigt men visst har de rätt döttrarna.

Nu skall mamman ordna med mellanmål.

Fin söndag till er.

Etiketter: barn, dotter, döttrar, familj, förlängd familj, mamman, vänner

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.