Onsdag, sportlov och vardagspyssel

Idag har maken gått till sitt arbete. Döttrarna och mamman vaknar tillsammans. Och det känns tomt och lite ensamt när maken gått iväg. Resten av döttrarnas sportlov måste pappan arbeta. Mamman och döttrarna får hitta på mysiga saker att göra själva. Det brukar gå bra. I vardagen finns mycket roligt att hitta på och så leker döttrarna så gärna med varandra. Och spelar instrument tillsammans, det är härligt.

När mamman denna morgon sätter sig vid köksbordet för att äta morgongröt får jag sällskap av först en sedan två döttrar som tassar fram nyvakna. Strax efter kommer en tredje dotter och kryper upp i mammans knä. En fjärde ställer sig tätt intill och kramar mamman och en femte kryper också hon morgontrött upp i mammans knä.

Det här är det bästa sättet att äta sin morgongröt på, tillsammans. Tätt intill.

De minsta döttrarna är fortfarande lite förkylda med lite ont i halsen. Mamman tror att vi får ta det lugnt idag och pyssla tillsammans. Kanske bakar vi bröd och någon kaka. Mittendottern visar ett recept i en bakbok på ett bröd hon vill baka ’för att det ser gott ut och verkar roligt att göra’, så det tror mamman att vi gör.

Fin onsdag till er.

Etiketter: bröd, döttrarna, gröt, lek, mamman, morgon, tillsammans

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.