Måndag

Morgonen är tidig. Det är måndag.

Levande ljus är tända i kök och vardagsrum. Döttrarna får sova lite längre denna morgon. Mamman behöver bara köra till en skola idag. Största dottern blir hemma med förkylning och halsont.

Förkylningen tar sig runt i maklig takt här i familjen. Nu är det två små döttrar och en mamma kvar som inte blivit förkylda. Vi får se hur länge vi klarar oss.

Idag får mamman pyssla om den största dottern. Kanske lägger vi oss en stund på soffan, största dottern, minsta dottern och mamman, och bara tar det lugnt och tittar på film och pratar. Kanske skall mamman fortsätta med stickningen då också i förkylningslugnet. Skönt.

Nu skall skoldöttrar väckas och frukost serveras.

Fin måndag till er.

Etiketter: döttrar, förkylning, halsont, mamman

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

2 svar till “Måndag”

 1. God förmiddag! Idag gör vi ungefär samma sak! Jag har också kört en dotter till skolan och är nu hemma med äldsta dottern som har feber och hosta, sonen som är snorig samt bebis, samtidigt som jag försöker vila bort min egen kvarvarande hosta efter influensan nyligen. Vi myser i soffan framför Anki och Pytte. Det är mysigt att pyssla om. Krya på er-hälsningar från oss!

  1. Hej Mamma till fyra fina
   Idag mår största dottern bättre här och skall försöka sig på att gå till skolan. Det är dags för nationella prov, det vill hon inte missa.

   Hoppas att ni mår bättre. Gott att veta att vi vandrar runt i stilla förkylningsmys tillsammans.

   Önskar dig en fin tisdag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.