Söndag och tomt hus

Tre små döttrar sprang iväg till en lekkamrat, största dottern fick samtal om lek hos en musikvän och näst största dottern följde med pappan för veckohandling av mat.

Mamman blev alldeles ensam i vårt lilla hus. Här riktigt ekar tystnaden så mamman kände sig tvungen att sätta igång musik. Det här med ’egen-tid’ som det talas om är verkligen ingenting som passar mig.

Nu har mamman i alla fall dammsugit, rengjort toaletter, sorterat tvätt och spelat piano. Det är dags att baka lite bröd inför veckan också.

Mamman ordnar och fixar och sjunger med i musiken. Det fick bli ’Sound of Music’ sånger idag. Mamman sjunger på ’when you know the notes to sing, you can most anything. Do – a deer a female deer, re – a drop of golden sun, mi – a name I call myself, fa – a long long way to run, so – a needle pulling thread, la – a note follow so, ti – a drink with jam and bread. Do, re, mi, fa, so, la, ti, do.’

Fin söndag till er.

Etiketter: döttrar, handla mat, leka, mamman

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

2 svar till “Söndag och tomt hus”

 1. Jag gissar att ni har sett Sound-of-Music-filmen? En favorit bland de av mina syskon som är läser tillräckligt snabbt för att hinna läsa översättningen (eftersom filmen ju är på engelska). Ha en fin tisdag!

  1. Hej Judith
   Ja, vi såg den nya amerikanska uppsättningen som gick på tv nyligen.

   Döttrarna tyckte mycket om den och vi går nu allihopa och nynnar på lite olika sånger från filmen.

   Roligt att ni också tycker om den.

   Hoppas att du och din familj mår bra och att det går bra i skolan.

   Önskar dig en fin tisdag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.