Dagens tanke

Mamman läser om en vän som på sin färd hem upptäckt och hjälpt en kvinna som kört ned sin bil i diket. Hur det kunde varit de som legat där i diket om de inte behövt vänta en stund på ett barn som inte kom till bilen på utsatt tid. Hur djuret kanske korsat deras väg istället och gjort att de hamnade där med bilen på kant i diket.

Mamman läser om hur en dotter upptäckte ett lysande ljus i diket och hur de stannat och hjälpt kvinnan och hur räddningstjänst, ambulans och brandkår sedan tog över.

Tankarna som denna författare beskriver far runt i huvudet är så intensiva att mamman nästan kan ta på den styrkan. Och mamman tänker att det är märkligt vilka hinder som ibland läggs i vår väg och vilka livsvägar som uppenbarar sig såsom vore de en slump, en lycklig tillfällighet.

Mamman tror att det handlar om annat. Hursomhelst skapar denna händelse tankar. Tankar om livet, sammanhang, kärlek, gudomlighet och främst tacksamhet. Trots att mamman inte känner den stämningsfullt begåvade författaren personligen så är hon en själ som jag kan förstå med ett personligt uttryck jag tycker mycket om.

Idag är jag tacksam för barn som inte kommer i tid till väntande bilar och för fina människor vars texter jag förhoppningsvis får fortsätta att läsa och förlora mig i ännu ett tag.

God natt till er.

Etiketter: barn, blogg, dike, författare, kvinna, tacksam, tankar, texter, vän

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.