Nu börjar vi komma in lite i rutinerna igen. Upp tidigt, lägga fram saker som skall med, ryggsäckar och gymnastikpåsar förbereds och extra smörgås och lite frukt packas ned.

När det inte längre är första dagen i skolan för någon av döttrarna tappar mamman hastighet i sina sysslor. Vill inte alls gå upp på morgonen, somna-om-knappen trycks på gång efter gång och mamman går som i sömngång runt i vårt lilla hem för att ordna och pyssla.

Det tar nog någon dag till innan mamman hittar rätt hastighet i sysslorna. Från att ha gjort det som fallit oss in har vi åter tider att passa, läxor att göra, böcker att läsa, lästräning, extra matematik, gymnastikkläder att tvätta till rätt dagar, kvällsaktiviteter att hålla ordning på, extra engelska-uppgifter att öva och tyvärr komma ihop oss om, musikinstrument att öva, mamman har universitetskurs-uppgifter att lämna in och konserter att åka till.

Mycket att hålla i huvudet och många tider att hålla ordning på. Men det är lika roligt som det ibland blir mycket.

Mamman måste bara hitta rätt hastighet och sedan se till att hålla en jämn takt. Just nu har mamman vilopaus. Minsta dottern och jag sitter länge vid frukostbordet efter genomförd morgon-skolrunda. Mamman njuter av sitt morgonkaffe. Tror minsann att det får bli en extra kopp innan bordet skall dukas av, disk skall diskas, tvätt tvättas, tvätt sorteras, sängar skall bäddas och examinationsuppgift i Montessoripedagogikkursen påbörjas.

20140109-100637.jpg
Fin torsdag till er.

Etiketter: döttrar, engelska, examinationsuppgift, hastighet, kaffe, kaffekopp, lästräning, läxor, mamman, Montessori, pedagogik, rutiner, skola, skolrunda