Ordna och pyssla och sköta sin syssla

Mamman tvättar sängkläder, hänger tvätt, dammsuger, lyssnar på instrument-övande döttrar och känner förkylningen sakta bryta sig fram. Huvudet är lite luddigt, halsen varm och ömmande och kroppen trött.

Men fram skall förkylningen inte. Mamman kurerar sig allt hon kan. Gurgling i saltvatten brukar mota bort det mesta. Mamman gurglar morgon och kväll och har ett positivt sinnelag. Då brukar mamman hålla sig frisk.

Gurgla och tänka positiva tankar. ”Tänk, tänk” som Puhs fina vän Nasse säger. ’Tänk, tänk’. En del tunga tankar tynger ned, men ändå skall mamman segra över sinnet och faktiskt tänka just positivt.

Spännande med knappnålssyning

Fortsatt fin söndag till er.

Etiketter: dammsuga, döttrar, instrument, lyssna, mamman, Nasse, positivt, Puh, saltvatten, tänka, trött, tvätta

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.