Full aktivitet

Efter frukost blir det plötsligt full aktivitet.

Nu när skolorna börjat, musikundervisningen är igång och orkestrarna övar igen behövs lite bättre middagsplanering. Vi gör veckomatsedel och lång inköpslista för allt som behövs i veckan.

Pappan och två döttrar, som skyndsamt gjort sig iordning, åker sedan för att storhandla. Det skall handlas mat, lampa till mammabilen behöver köpas och tårtsaker för att vi har en födelsedag att fira i veckan.

Största dottern duschar sig fin och två döttrar fortsätter med pusslet. Mamman skall diska och plocka ur alla sängkläder från sängarna för att det är dags att sova rent och fint igen. Tvätthögen skall sorteras och det behövs dammsugas under frukostbordet.

De senaste veckorna har döttrarna hjälpt mamman att sortera tvätten ’för att det är mysigt att sitta tillsammans och prata mamma, samtidigt som vi arbetar och hjälper till’.

Dags att fortsätta med dagen.

Fortsatt fin söndag till er.

Etiketter: bil, döttrar, födelsedag, handla, lampa, mamman, pappan, pussla, sortera, storhandla, tårtsaker, tvätt

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.