Litteratur

’I wish I could find a good book to live in’, sjunger Amanda Jensen. Knepigt finurlig text. Inte särskilt sund men rolig och förståelig för människor som mamman som tycker att mötet med litteratur är givande, intressant, lärorikt, underhållande och ibland upprörande.

Böcker är viktigt för mamman och bibliotek nödvändiga att besöka regelbundet. Själen behöver olika former av litteratur för att må bra. I alla fall mammans själ.

För ett tag sedan fann mamman en bok som var oerhört svår att lämna ifrån sig. Mamman ville helt enkelt inte lämna berättelsen tillbaka till biblioteket. Jag ville behålla, lära känna mer och läsa mer om människorna i boken.

Men lånetiden tog slut och berättelsen om ’Barnmorskan i East End’ lades i bibliotekets reservationslåda.

Då beslutade sig mamman för att köpa böckerna på sitt originalspråk och nu läser mamman med stor glädje del två i berättelsen som på engelska heter ’Shadows of the Workhouse’.

Också den en mycket bra bok som innehåller tidens ’cockney-dialekt’. Mamman läser och njuter av varje ord.

Har ni möjlighet läs böckerna för att lära känna en väldigt annorlunda men inte så avlägsen tid. En tid som våra far och mormödrars mammor levde i. En tid då levnadsvillkoren var oändligt mycket tuffare än idag.

Intressant och mycket underhållande läsning. En bok att leva i, bara en liten stund.

God natt till er.

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.