Styrka

Sitter ned efter mycket ordnande och fixande.

Sitter ned och funderar på hur svårt det är med förändring och på vilka stora steg barnen tar genom skolstarter, skolbyten, möten med nya kamrater, nya lärare, nya lokaler, nya förutsättningar och nya miljöer.

Döttrarna är modiga. Och trygga i sig själva. Det tror mamman beror på att döttrarna vuxit upp i trygghet och har en gedigen och trygg anknytning till oss föräldrar. De är uppvuxna i lugn med lyhörda föräldrar.

Modiga barn som går starka och positiva i mötet med nya platser och människor.

Mamman förundras och är lite trött efter en intensiv dag.

Fortsatt fin måndag till er.

Etiketter: barn, döttrar, kamrater, klasskompisar, mamman, skola

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

4 svar till “Styrka”

 1. Om man vet att man har stöttning hemifrån och att familjen alltid finns där för en, är det nog mycket lättare att möta sådant som är läskigt, som att träffa nya människor och att vistas i en ny miljö. Det är så värdefullt. Jag minns att jag tyckte skolan var bra för det mesta, i alla fall på lågstaidet, men att jag oftast längtade hem när dagen började närma sig sitt slut, hem till nära och kära.

  1. Hej Fru S
   Ja, så är det. Att fungera utifrån en trygg bas med stöttning och mycket kärlek gör nya omständigheter lättare att hantera.

   Största dottern har det lite jobbigt just nu. Vi pratar och hittar tillsammans olika infallsvinklar på det hon känner. Försöker finna positivitet och ljuspunkter.

   Dottern saknar så den fina Montessoriskola hon gick på där lek och glädje var ett stort inslag. Nu känns det allt för vuxet, kallt och lite tråkigt.
   Vi hoppas att det skall bli bättre med tiden.

   Tack för dina tankar Fru S.

   Önskar dig en fin onsdag.

   1. Håller tummarna för att det ordnar sig och att det känns bättre för dottern snart. Det är naturligt att känna saknad när man lämnar ett ställe – lärare och vänner man har träffat är ju unika individer som inte är utbytbara och stämningen kan vara så olika på en skola jämfört med en annan. Allt gott till er!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.