Fembarnsmamman

Tankar från en familj med fem barn

Barnmorskan i East End

image

Mamman har nu läst ut boken ’Barnmorskan i East End’ och det känns som att förlora en kär vän när jag stänger boken.

Jag vill inte lämna tillbaka boken till biblioteket. Och jag ville inte att boken skulle ta slut. Människorna i berättelsen gjorde så stort intryck på mig att jag ville hålla dem kvar ett tag till, lära känna bättre och få veta mer om deras liv.

De olika livshistorierna berörde mig djupt. Det är sällan en bok tar fäste i hjärtat på djupet. Men den här gjorde det.

Och så lärde den mig mer om en tid som var min mormors och farmors. Boken gav mig en större förståelse för vad det innebar att vara kvinna då. Berättelsen fick mig att se vardagens vedermödor på ett annat sätt än jag gjort förut, sedd ur kvinnoögon i en kvinnovärld.

’Barnmorskan i East End’ är en oerhört bra och läsvärd roman som jag varmt rekommenderar er att läsa. Låna den på era bibliotek. Mamman har redan ställt sig i kö för att låna nästa del av berättelsen.

Kom ihåg: bibliotek är värdefulla och viktiga platser, riktiga skattkammare.

God natt till er.

Etiketter: Barnmorskan i East End, berättelse, bibliotek, farmor, mamman, mormor, roman, vän

« »

© 2019 Fembarnsmamman. Tema av Anders Norén.