Instrument, brödbak och biblioteksbesök

Idag skulle vi tittat på fiol åt en av fioldöttrarna. En egen fiol att spela på. Ingen hyrd, utan en alldeles egen fiolkompis att öva på.

Den flöjtspelande dottern som fick sig en fin träflöjt i våras har lärt oss genom det sätt hon tar hand om, vårdar och spelar på sitt instrument att det är skillnad när det är hennes egna.

De hyrda instrumenten är också otroligt fina och vårdas ömt av döttrarna men ändå finns en nyansskillnad i omhändertagandet och spelandet på det egna. Det är svårt att klä skillnaden i ord.

Det känns i alla fall bra att kunna använda speciellt undansatta slantar till att investera i musicerandet och kreativiteten när döttrarna själva vill.

Det blev dock inget tittande på fiol idag. Fiolfarbrorn som vi gärna går till ville arbeta lite mer med fiolerna han kan erbjuda så att dottern kan provspela några olika instrument på riktigt. För att känna in ordentligt.

Han har träffat döttrarna förut och tar dessa små människor och deras musicerande på allvar. Det är jag glad för. Han är en mycket fin man och en stolt hantverkare.

Det fick bli bakning av mamma-bröd och hembakta hamburgerbröd idag istället. Döttrarna bakade tillsammans ut hamburgerbröden på vårt köksbord. Det var roligt och stökigt.Brödbak

Mamman tycker om när barnen är med i matlagning och bakning. Visst blir det inte riktigt som när mamman gör själv. Det blir bättre för att vi gör tillsammans fastän mamman tappar ork och tålamod med alla ’jag kan själv-yttringar’ i döttraleden. Tillsammans är ändå alltid bäst. Även då det är jobbigt.

Och så har vi besökt biblioteket och mamman har lånat en efterlängtad bok och döttrarna har lånat en hel ryggsäck full med böcker.

Fin onsdag till er.

Etiketter: fiol, instrument, mamman

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.