Altanmorgon och trädgårdens vackra växter

Mamman sitter på altanen när pappan och största dottern farit iväg. Sitter med tjock tröja på och filt om benen och njuter av morgonen.

Trots att mamman tycker att det är så skönt att sova ut sitter jag nu här och njuter av fågelkvitter, den myckna grönskan och stillheten.
image

Utomhus med min kopp kaffe sitter jag under paviljongens skyddande tak och bara har det bra. Jag njuter av att se att stjärnflockan slagit ut i sin stillsamma, subtila glans och ser hur ormbunkens blad vecklar ut sig och hur funkians blomskott sträcker sig uppåt mot ljuset. Kanske slår blommorna ut om några dagar. Aklejan som blommat över för ett tag sedan pryder nu rabatten med sina ståtliga fröställningar och jättedaggkåpans blommor tynger sig ned mot marken och har nästan blommat över och är så vackra i sin blomningströtthet. Det finns ännu mycket som inte tittat fram i rabatten. Allt har sin tid. När det är dags kommer nästa blomning och nästa fröställning att njuta av.

Och mamman sitter och ser och känner att det är gott att vara. Bara sitta här och njuta av allt det fina, med en filt om benen. Här tror jag att jag sitter ett bra tag till.

Fortsatt fin måndag till er.

Etiketter: akleja, blommor, daggkåpa, dottern, filt, fröställning, jättedaggkåpa, mamman, njuta, ormbunke, pappan, Trädgård

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.