Blandade känslor

Sista skolveckan innan sommarlovet är nu inledd.

Döttrarna var trötta och hade vant sig vid ledighet när vi skulle vakna på morgonen. Och så sattes tv:n igång och där var inget vanligt morgonbarnprogram. Ännu mer brydda blev döttrarna. ”Men då är ju de lediga, redan” utbrister dottern som längtar sommarlov och den största dottern som så oerhört gärna vill vara kvar på sin fina skola gråter för att ”Nej då är det inte så många dagar kvar. Mamma jag vill inte sluta” och så rinner många tårar nedför hennes kinder.

Det är blandade känslor bland döttrarna över att terminen snart är slut. Vi är tacksamma över att den största dottern fått gå på en skola som hon älskar. En plats där hon känt trygghet och glädje. Hon har lärt sig otroligt mycket och funnit fina vänner och blivit stärkt i sig själv. För det känner vi stor glädje och tacksamhet.Mamma myser när barnen springer runt...

Trots att dottern är ledsen känner vi alla att sol, bad och ledighet inte är så dumt ändå. Att få vakna när vi vaknar och att få bestämma över dagen själva. Hela sommaren. Kanske får mamman sitta på en filt tillsammans med pappan i fina parken och se döttrarna leka och bara få vara. Det är underbart.

Nu skall mamman sätta igång med dagen så att vi som är hemma hinner att bli färdiga tills det är dags att hämta dottern som slutar klockan tolv.

Fin måndag till er.

Etiketter: döttrar, filt, ledighet, mamman, pappan, parken, skola, sommarlov, tacksamhet

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

3 svar till “Blandade känslor”

 1. Hej!
  Vi känner oss trötta också. Min son och man har en vecka och jag har två veckor innan sommarlov!!

  Att vakna när vi vaknar är ju fantastiskt!!
  Hoppas att vi kommer att ha bra väder!!! trevlig sommar!

  1. Hej Macky
   Välkommen hit.
   Skönt att snart vara ledig. Det är gott att kunna vakna utan väckarklockor eller tider att passa. Underbart!

   Önskar dig en fin vecka.

 2. Hej!
  Vi känner oss trötta också. Min son och man har en vecka och jag har två veckor innan sommarlov!!

  Att vakna när vi vaknar är ju fantastiskt!!
  Hoppas att vi kommer att ha bra väder!!! trevlig sommar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.