Fiollärare

Fioldottern instruerar glatt och mycket stolt sina föräldrar som vill lära sig att spela fiol, lite grand i alla fall. ”Så här håller du mamma. Stråken är uppbyggd så här, det här är froschen  och det här är spetsen. Börjar du här kallas det för uppstråk och så här blir det nedstråk. Den här låten börjar med nedstråk. Bra mamma, du håller bra. Nu spelar vi.”

IMG_3734

Och så spelar vi lite stapplande en av de första bitarna dottern spelade för knappt ett år sedan. Dottern lyser av stolthet över att få lära ut till mamma och pappa. Bra också för föräldrarna att få en förståelse för precis hur svårt det är och hur trött i armen och fingrarna man blir av att spela detta fantastiskt vackra instrument.

Tänk vilken lycka det är att få lära ut. Dottern visar oss och vi tar in allt hon säger och gör, och blir jättetrötta i huvud, arm och fingrar. Men så glada över att få dela detta med de spelande barnen. Så är hon noga dottern med att vi gör fingerövningar för att vi inte skall få ont. De övningar hon själv ganska så ovilligt utförde är nu oerhört viktiga. Härligt.

Mamman och pappan sjunger glatt och gör alla rörelser, ”alla mina fingrar, alla mina fingrar, alla mina fingrar går så bra..”

Önskar er en fin tisdag.

Etiketter: dottern, fiol, fiollärare, lärare, lycka, mamman, pappan

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

4 svar till “Fiollärare”

 1. Hej!
  Min åttaåring spelar också fiol så jag känner igen mig i allt detta du skriver om musiklektioner, att skjutsa, öva osv. Jag tror mycket på detta med ett gemensamt intresse, att ge barnen tid och ett intresse som kan vara livet ut. Min pojke har spelat i över två år nu och sjunger också i kör; och gärna när han leker också!

  1. Hej Annelie
   Så roligt att ditt barn också spelar fiol. Alltid kul att känna igen sig och visst är det härligt med ett intresse som alla kan dela. Musik skapar helt enkelt glädje.

   Önskar dig en fin vecka.

  1. Hej Fru S
   Ja, håller med dig. Det skapar mycket glädje detta musikintresse. Här både spelas det och sjungs tillsammans ofta och det är underbart.

   Önskar dig en fin vecka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.