Mellandag, ledighet och bloggreflektioner.

Det är skönt att vara lediga hela familjen. Maken har tagit ledigt under mellandagarna och vi får gjort praktiska saker här hemma samtidigt som vi får tid för vila.

Har under de senaste dagarna känt en stor glädje över alla de fina människor jag mött genom att skriva här om vardagen i en omfångsrik familj. En vardag där mamman är i hemmet varje dag.

Jag har fått så fina meddelanden från några av er och det gör mig glad i själen. Det är viktigt det här med att kunna och vilja se och stödja varandra.

Min tanke, nej vår tanke, om att visa ett positivt, kärleksfullt och tryggt alternativ till all den stress som finns i vårt samhälle verkar ha varit ungefär så tydligt som vi önskat. Ni tycks se tanken och någon eller några känner sig stärkta i valet att välja en annan än den allmänna vägen.

Och så är det så att tanken blir klarare när den skrivs ner. Mamman får möjlighet att reflektera kring allt det jag gör och tänker. Vägen blir tydligare och stärker oss än mer.

Det är värdefullt att byta tankar med varandra och att synliggöra sina egna.
Vägen blir än sannare, mer genomtänkt och ärligare på det sättet.

Tack till er alla för att ni läser, kommenterar och delar med er av era tankar och erfarenheter.

En riktigt fin mellandagstorsdag till er.

Etiketter: familj, kommentarer, läsa, livsval, mamman, mellandag, torsdag, vardag

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

6 svar till “Mellandag, ledighet och bloggreflektioner.”

 1. Det är så härligt att få läsa dina texter kring dina funderingar och dina val..jag upplever verkligen att du följer ditt hjärta kring hur du vill leva ditt liv…du inspirerar samt ger oss andra perspektiv på livet….vilket jag tycker behövs…tack för att du bjuder in till ditt liv 🙂
  kram Åsa

  1. Hej Åsa
   Tack. Blir så glad av att läsa dina ord. Vet inte vilka ord jag skall använda för att förmedla hur glad jag blir. Får helt enkelt skriva tack snälla!

 2. Det är verkligen inspirerande att läsa det du skriver. På samma sätt som Astrid Lindgren kunde förmedla känslan av kärleksfulla hem i sina barnböcker, förmedlar du känslan i ett hem där man bryr sig om varandra och ger varandra tid. Intuitivt förstår man att engagemang för barnen är det viktigaste man har att ge i livet, men det är så lätt att glömma bort det. Att läsa det du skriver gör att man känner att man har möjlighet att åstadkomma samma sak, investera i tid och kärlek, i sin egen familj. Kramar!

  1. Hej Mrs S
   Dina paralleller är så oerhört fina och gör mig så innerligt glad.
   Döttrarna tittade på Lotta på Bråkmakargatan för ett tag sedan och kom fram till att ’mamma du är som den mamman och som tant Berg, på något sätt.’ Det kändes fint och stort och hjärtligt. Sedan är förstås den här mamman som hon är och försöker inte att efterlikna någon annan. Vara sig själv så gott hon kan. Men du förstår säkert hur jag menar.
   Tack snälla för att du skriver som du gör, det gör mig så glad och så känns det fint att kunna förmedla en livsstil som kan inspirera andra.

   Önskar dig en fin fredag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.