Recept på begäran
Här kommer recept på våra sega maränger som önskat av bloggvännen Maria.
Till ca 40 små maränger:
4 medelstora äggvitor
3 dl siktat florsocker
ca 10 rutor mörk blockchoklad
Täck en plåt med bakplåtspapper. Sätt igång ugnen på 100-125 grader.Lägg äggvitor och socker i en rostfri bunke. Ställ bunken över en kastrull riktigt hett, men inte kokande, vatten. Vispa, helst med elvisp, tills äggvitan pöser upp sig och smeten blir tjock och blank.
Smält blockchokladen, antingen över vattenbad eller i mikron. Häll ner den smälta blockchokladen i äggvitesmeten och blanda mycket försiktigt, bara vänd runt smeten med en slickepott så att volymen i smeten behålls.
Klicka ut små klickar av smeten på den bakplåtspappersklädda plåten. Det brukar vara bra med ca 1 msk per klick.
Sätt in plåten i ugnen och grädda, i 100-125 grader, i cirka 45 minuter eller tills marängerna lätt släpper från plåten.
Lycka till!
Lät riktigt gott det här! Ska ta och testa en dag =)
Tack!!
Hej Maria
Varsågod! Roligt att du frågade.