Är allt med?

Förkylda mamman har inte riktigt hela tanken med sig. Hon glömmer saker. Det är mamman inte van vid.

Största dottern som skall med sin klass till badhuset idag frågar glatt strax innan dagens avfärd mot skolan ”vilket schampo lade du i påsen mamma?”. Schampo, tänker mamman. Ja, det kan vara bra att ha med när man badat. Det hade jag glömt lägga i. ”Men du lade väl i tvål, det gjorde du väl mamma?” frågar den avfärdsklara dottern. Tvål, ekar det tomt inne i mammans huvud. Nej tvål glömde jag lägga i.

Största dottern frågar istället mamman vad hon kommit ihåg att lägga i påsen och samlar sedan ihop det hon behöver komplettera med. Bra gjort av dottern, och nyttigt.

Största dottern påbörjar sin färd lite tidigare än oss andra för hon skall cykla till skolan idag då hela klassen skall cykla tillsammans till badhuset. I bilen med mig har jag näst största dottern och så minsta som absolut skulle med idag. Iklädd pyamas, vilket hon poängterar flera gånger under resans färd och skrattar högt åt. Många gånger under vår korta färd.

Väl hemma inser jag att näst största dottern antagligen har gymnastik idag, men något minne av det fanns inte i mitt huvud denna morgon. Gymnastikpåsen är alltså inte med. Hoppas att de skall städa klassrummet istället, eller så får väl dottern ringa efter mamman så får vi lösa det då.

Ser till att hämta hem mejl nu på morgonen. Största dotterns fröken brukar alltid mejla ut nödvändig information kring veckan på måndag morgon och där i brevet ser jag att skolavslutningen för största dotterns del börjar fyrtio minuter tidigare än jag trott. Det blir en  riktigt tidig morgon på avslutningsdagen. Mycket som skall göras. Tårtor, termos med kaffe, saft, papptallrikar, plastskedar och servietter skall med. Och så skall blommor plockas till näst största dotterns fröken. Det har vi föräldrar kommit överens om att vi skall göra. Barnen skall ha med sig varsin liten blomma och så blir det tillsammans en fin sommarbukett till läraren. Bra initiativ. Men så måste det kommas ihåg också, annars faller hela idén.

Vi skall till klockan åtta på morgonen vara finklädda, frukostätna, och håriordninggjorda familjen. Och ha allt på listan med oss. Det känns aningens stressigt. Faktiskt. Men det skall gå. Det skall det.

Skall sätta mig i soffan och andas stilla en liten stund och bara låta förkylningen vila. Kanske att om jag vilar så kommer jag bli i alla fall lite piggare. Hoppas på att hjärnan vaknar till och vill vara så alert som den brukar vara. Mamman brukar inte glömma saker. Det känns ovant och jobbigt att inte komma ihåg allt. Påse! Hon skulle ju haft en påse med sig den näst största dottern. Att samla saker i och att bära hem allt fint hon gjort under året. Det har hon inte med sig idag. Nej! Får skicka med det imorgon istället.

Nu skall mamman hälla i sig massvis med C-vitamin och vila innan det är frukostdags.

Önskar er en fin och förhoppningsvis lugn måndag.

Etiketter: badhus, barn, c-vitamin, cykel, cykla, dotter, döttrar, förkylning, frukost, gymnastik, gymnastikpåse, kaffe, mamma, måndag, pyamas, saft, schampo, skolavslutning, tårta, tvål

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.