Smulpaj

Ibland måste man bara… pappa kände för smulpaj och bakade en paj med hallon och blåbär. Nu skall vi njuta lite och äta paj med lite vaniljglass till.
Enkel smulpaj enligt pappa:

  • 200g vetemjöl
  • 45g socker
  • 75g margarin
  • 350-500g bär
  • Pudra över lite potatismjöl och florsocker (om blöta bär som hallon används)

Vetemjöl, socker och margarin blandas i en bunke tills det finfördelas någorlunda. Bär läggs ned i en smord pajform. Pudra över lite potatismjöl och florsocker och sedan smulpajen. Sätts i nedre delen av ungnen i 225 grader under 25-30 minuter.

Etiketter: baka, blåbär, hallon, paj, pappa

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.