Måndagstanke

Organisation är bra när många barn skall till skolan. Det underlättar.

Tre gymnastikpåsar, medhavd frukt, vattenflaska och gjorda läxor i rätt väska. ”Tog du med dig pennfacket nu?”, säger mamman. ”JA!, mamma” säger dottern för att senare springa in från sin avfärdsfärdiga cykel och hämta just pennfacket som enligt utsago redan var med i väskan. Busskort fram, rätt gymnastikpåse till rätt flicka. ’Haenbradagkramar’, prat om vem som skall hämtas från skolan och när. Mera kramar och avvinkning. Först vinkas det till cykeldottern sedan till de två mindre, bussfarande.

In, godmorgonkramar på smådöttrarna som nu vaknat och myser i soffan under varsin filt. Telefonsamtal från den cyklande som talar om att hon nu kommit fram till skolan. Dags för ännu en frukostsittning som börjar med gröt till den minsta.

Hektiskt men lugnt samtidigt och ganska så mysigt. Den organisationsförmåga jag arbetat upp under åren hjälper förstås till för att skapa det lugn jag ändå känner denna måndagsmorgon.

God morgon!

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

4 svar på ”Måndagstanke”

  1. Den organisationsförmåga som föräldrar har ska banne mig premieras i arbetslivssammanhang också!
    En sån som du som kan bringa ordning i en 5-barnsfamiljs morgon, kan organisera upp vilket företag som helst!
    Kram

    1. Håller med dig. Föräldrar är duktiga på organisation, planering och simultankapacitet samt att bevara lugn omkring sig.
      Sara, jag sparar din fina kommentar i ’måbrabanken’ i hjärtat. Att ta fram när humöret och självkänslan behöver en skjuss!
      Tack!

  2. Ja, jag håller med om att jag skulle önska att detta skulle löna sig när man som hemmamamma så småningom ska ut i arbetslivet. Inte att förglömma att vi får hårdträning i konfliktlösning också! Vilka guldegenskaper för ett företag att ta tillvara på, men görs det? Eller är det bara om man är flerbarnspappa?

    1. Så är det nog tyvärr Ann. Trist, man vill ju så gärna att kompetensen skall tas tillvara och uppskattas ute i arbetslivet. I mitt yrke blir det något jag kan använda mig av och vara en lugn och kompetent lärare. Men vet inte om det premieras av arbetsgivarna. Antagligen inte.
      Hoppas att din dag blir bra. Vi tänder några ljus och tar oss en extra kopp kaffe så att vi blir lite lättare till sinnes tror jag minsann!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.