Artikeltips

Eftersom vi valt att inte göra som ’alla andra’ passar våra barn inte alltid in i mallen. Den som finns i skolvärlden för hur barn skall uppföra sig och vad de skall kunna. Det som är normalt socialt inlärt som roligt eller tråkigt har inte fått fäste riktigt. Exempelvis när dottern på ett utvecklingssamtal fick frågan om hur skolan kunde bli ännu bättre, fick läraren svaret att ”om vi har mer matte så blir det mycket roligare.”

Läste en artikel i nättidningen NyTeknik som jag tyckte var intressant.

”En evig kamp för barnens rättigheter i skolan – så har våra barns matteundervisning sett ut. Barnen är inte några Einstein, men de har lätt för matte och tycker matte är kul!

Det borde vara lärarnas ansvar att se till att barnen får undervisning på rätt nivå, inte föräldrarnas.

De barn som inte har föräldrar med tid, förmåga och kunskap att se vad barnen behöver för undervisning – hur går det för dessa barn?”

Artikel i NyTeknik ”Har Sverige råd med detta slöseri?”

Intressant artikel. Läs den.

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

2 svar på ”Artikeltips”

  1. Kunde varit jag som skrivit det där! Då har vi ändå barnen på Montessoriskola som jag inbillar mig ser mer till varje enskilt barn. Men så här är det i Sverige – du ska lära dig att inte sticka ut, du ska lära dig att vara det perfekta medelbarnet, en i mängden. För hur skulle det se ut om alla gick sina egna vägar eller följde sina egna intressen? Det märks ju av att du helst ska gå på förskola från det du är 1,5 år för att socialiseras och bli precis som alla andra. Jag önskar med min erfarenhet idag att vi skulle stått på oss om att sonen skulle hoppat över en klass, redan på hösten i ettan hade han uppfyllt alla målen för åk 4. men se, det var inte bara att hoppa över en klass – då skulle han ju inte vara som alla andra.

    Barn som är smartare än genomsnittet behöver också stöd!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.