Skolstart

Idag började döttrarna skolan och för lilla F var det första gången. Det är stort att gå upp tillsammans med de stora, äta frukost, göra sig iordning och sedan få åka iväg med en alldeles egen ryggsäck till en alldeles egen skolsal och klass.

De gör fantastiskt stora steg så plötsligt de små barnen. Vid närmre eftertanke kanske hon inte är så liten längre, den lilla underbara som vi nyss kom hem med från BB. Usch, så fort tiden går. Och så oerhört spännande det är att få följa barnen i deras utveckling. Lite jobbigt att släppa taget också. Det känns i hjärtat.

Det måste kännas lite konstigt för dottern också. Det är ändå första gången hon går iväg från oss allihop in i ett eget sammanhang. Upphör dock aldrig att förvånas över flickornas oerhörda styrka. De är så trygga i sig själva. Faktumet att systrarna är där i samma skola hjälper nog också till. Kanske även vetskapen att vi alltid är nära. När min man frågade dottern några timmar efter hemkomst hur hon tyckte att det var i skolan och om hon trivdes fick han ett bubbligt glatt svar att hon knappt kunde vänta tills imorgon och längtade tillbaka till sin bänk och kamrater. Det måste vara så det skall kännas att börja skolan!

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

3 svar på ”Skolstart”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.